Marcel Berlanger

 
 
 

Bij de meeste werken van Berlanger die bij CWART getoond worden, is de drager lichtdoorlatend. Om die reden zijn een aantal creaties vrij in de ruimte opgesteld. Bij een aantal werken gaat Berlanger nog een stapje verder: er zijn grote ronde perforaties aangebracht in het doek, zodat je er de achterliggende ruimte door kan zien. De fotografische illusie wordt daardoor uiteraard doorbroken, iets waar de kunstenaar duidelijk plezier in heeft. Zo vult hij sommige vierkanten van het raster waarmee hij het beeld op doek overbrengt niet in, meestal laat hij de onderste rij volledig blanco. 

Het zijn al die ingrepen, en niet in het minst de grove drager, die van de gebruikte beelden toch weer echte schilderijen maken. Zijn oeuvre toont een mooie mix van klassieke onderwerpen (landschap, figuur, portret) die al zoveel eeuwen een ideaal vehikel voor schilderkunst vormen. Marcel Berlanger is een geboren schilder die in zijn werk voortdurend zijn medium in vraag stelt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reserveren" data-isvisble="_entity_reserve-button-visible" class="xreservation_btn xaction_btn" target="_blank">Reserveren