Octave Vandeweghe

 
 
 

Octave Vandeweghe

 

Oorspronkelijk situeerde Octave de bron van zijn werk in de botsing tussen functie en schoonheid. Zijn fascinatie voor edelstenen groeide toen hij de gelijkenis zag tussen vuurstenen messen uit de prehistorie en geslepen edelstenen. Daarom onderzoekt hij in zijn werk hoe schoonheid functie wordt en vice versa. Meer recent werd hij gegrepen door de tekens en magische eigenschappen die mensen van oudsher aan stenen toekennen. Via zijn confrontatie van ruwe kristallen met gebruiksvoorwerpen of industrieel vervaardigde elementen cultiveert hij een bovenaardse spanning tussen natuur en cultuur.

 
 
 
 
 
 

De fascinatie van Octave Vandeweghe voor edelstenen groeide toen hij de gelijkenis zag tussen messen uit vuursteen uit de prehistorie en gefacetteerde edelstenen. Daaruit ontstond het project ‘A Brilliant Cut’. Dat is de naam voor een slijpvorm van diamanten, maar hier verwijst ‘brilliant’ naar de edelsteen en ‘cut’ naar het mes.

 
 
 
 
 
 
 
Reserveren" data-isvisble="_entity_reserve-button-visible" class="xreservation_btn xaction_btn" target="_blank">Reserveren